Search Bar

Amazon Master GK Quiz: Where in India is the High Altitude Warfare School located, where the Special Mountain Force gets training?

Where in India is the High Altitude Warfare School located, where the Special Mountain Force gets training?

Siliguri
Gulmarg
Gangtok
Nainital
Answers- Gulmarg


Which former Indian cricketer and highest run-getter in Ranji Trophy has been appointed as the head coach of Uttarakhand cricket team?

Wasim Jaffer
Anil Kumble
Rahul Dravid
Sunil Gavaskar
Answers- Wasim Jaffer


Question 3 of 10-Which company has announced an upgrade to their Operating System that enables drivers to use their smartphones to unlock cars?

Apple
Samsung
Oppo
LG
Answers-Apple


Question 4 of 10-Which astronomer at the Vatican Observatory has become World's 11th Jesuit priest to lend his name to an asteroid?

Chris Corbally
George Vincent Coyne
Paul A. McNally
Angelo Secchi
Answers- Chris Corbally


Question 5 of 10-As per the World Bank, which position has India retained in the list of largest economies of the world in terms of purchasing power parity?

Third
First
Twelfth
Tenth
Answers- Third


Question 6 of 10-Name the new organisation approved by Indian Government on June 24 to ensure greater private participation in India’s space activities?

IN-SPACe
Interstellar
INSRO
Telemetry
Answers-in-space


Question 7 of 10-The world's first yoga university outside India, launched in Los Angeles, USA, is named after _____?

Patanjali
BKS Iyengar
Maharishi Mahesh Yogi
Swami Vivekananda
Answers- Swami Vivekananda


Question 8 of 10-The Baily's beads effect or diamond ring effect is a feature of which natural phenomena?

Cyclone
Solar eclipse
Aurora Borealis
Tidal Bores
Answers- Solar eclipse


Question 9 of 10-Which company is acquiring a 9.9% stake in Jio Platforms, through Jaadhu Holdings LLC?

Facebook
Silver Lake
General Atlantic
Vista Equity Partners
Answers- Facebook


Question 10 of 10-Which Indian company in 2019, acquired the Amsterdam based vacation rental company, the @Leisure Group?

Makemytrip
Yatra
OYO
SOTC
Answers- OYO

Post a Comment

0 Comments