Ad Code

Amazon GK Basics Quiz Answers

Amazon GK Basics Quiz Answers


Question 1 of 10-What is the common state animal of Jharkhand, Karnataka and Kerala?
Lion
Tiger
Elephant
Leopard
Answers-Elephant

Question 2 of 10-Which is the smallest sovereign state in the world both in terms of area and population?
Tuvalu
Maldives
Vatican City
Fiji
Answer-Vatican City

Question 3 of 10-What is the value of package that was announced by PM Modi to revive the Indian economy under “Atmanirbhar Bharat Abhiyaan” ?
INR 20 Lakh Crore
INR 15 Lakh Crore
INR 25 Lakh Crore
INR 30 Lakh Crore
Answer- INR 20 Lakh Crore


Question 4 of 10-There are 3 secondary colors as per the RYB model, 2 of them are purple and orange. What is the third?
Beige
Yellow
Green
Blue
Answer-Green


Question 5 of 10-The current Supreme Commander of the Indian Army is the _ President of India. Fill in the blanks
11th
12th
13th
14th
Answer-14th


Question 6 of 10-The Government of India has recently launched the Instant E- __ facility using Aadhar.
TAN
PAN
Passbook
Passport
Answer- PAN


Question 7 of 10-Which dinosaur’s name means 'three horned face'?
Stegosaurus
Brontosaurus
Triceratops
Rajasaurus
Answer- Triceratops


Question 8 of 10-What do the letters 'HB' on a pencil stand for?
Hard Bound
Hard Black
Hot Burnt
Hand Block
Answer- Hard Black


Question 9 of 10-The term 'sesquicentennial' refers to how many years?
125
135
150
175
Answer-150


Question 10 of 10-Which of these countries also celebrates its independence day on 15th August?
Indonesia
Uganda
South Korea
Qatar
Answer- South Korea


How to Play: 

There are 10 questions in each quiz.Answer all 10 correctly to prove your knowledge on the topic. 

The quiz is not a contest, and is designed for entertainment purposes only.
Reactions

Post a Comment

0 Comments