Amazon Quiz Mania Answers-Cricket, Bollywood & GK

Search Bar

Amazon Quiz Mania Answers-Cricket, Bollywood & GK

Amazon Quiz Mania Answers-Cricket, Bollywood & GK

Amazon Quiz Mania Answers

Amazon Cricket Master Quiz Answers


Question 1 of 10-Who among them has NOT been a coach of the Indian cricket team?
Justin Langer
Greg Chappell
Duncan Fletcher
John Wright
Answer- Justin Langer


Question 2 of 10-Which of these grounds hosted the first ever final of an ICC World T20 won by India?
Lord's
Wanderers
Eden Gardens
MCG
Answers- Wanderers


Question 3 of 10-Which famous left hander holds the record for the highest score made in an ODI World Cup final?
Ricky Ponting
Adam Gilchrist
Clive Lloyd
Ben Stokes
Answers- Adam Gilchrist


Question 4 of 10-The first ever Indian Premier League final was played in which of these stadiums?
Wankhede Stadium
Wanderers
MA Chidambaram Stadium
DY Patil Stadium
Answers- DY Patil Stadium


Question 5 of 10-In the memorable 2002 Natwest Trophy final featuring India and England, who hit the winning runs?
Mohammad Kaif
Yuvraj Singh
Harbhajan Singh
Zaheer Khan
Answers-Zaheer Khan


Question 6 of 10-In which year did India feature in its first Women's T20 World Cup final?
2009
2010
2012
2020
Answers-2020


Question 7 of 10-The first ever Test match played with a pink ball was played on which Australian ground?
MCG
SCG
WACA
Adelaide Oval
Answers- Adelaide Oval


Question 8 of 10-In 1999, Anil Kumble became the second bowler after whom to take 10 wickets in a Test innings?
Muttiah Muralitharan
Jim Laker
Kapil Dev
Sydney Barnes
Answers- Jim Laker


Question 9 of 10-Who among these batsmen scored 546 runs in a Harris Shield match in 2013?
Shubman Gill
Prithvi Shaw
Sarfaraz Khan
Vijay Zol
Answers- Prithvi Shaw


Question 10 of 10-Among Indian players who has recorded the highest ever individual score in the Indian Premier League?
Murali Vijay
Rishabh Pant
Virender Sehwag
Paul Valthaty
Answers- Rishabh Pant

Amazon Cricket Basic Quiz Answers


Question 1 of 10-Shabaash Mithu is an upcoming biopic based on which famous cricketer?
Jemimah Rodrigues
Shafali Verma
Mithali Raj
Jhulan Goswami
Answers- Mithali Raj


Question 2 of 10-Which of these cricketers has NOT led India in an ODI World Cup final?
Sunil Gavaskar
Kapil Dev
Sourav Ganguly
MS Dhoni
Answers- Sunil Gavaskar


Question 3 of 10-Sourav Ganguly made his Test match debut in the same match as which great cricketer?
VVS Laxman
Rahul Dravid
Anil Kumble
Javagal Srinath
Answers- Rahul Dravid


Question 4 of 10-Which of these teams played for only one season in the Indian Premier League?
Gujarat Lions
Rising Pune Supergiant
Deccan Chargers
Kochi Tuskers Kerala
Answers- Kochi Tuskers Kerala


Question 5 of 10-In which of these years has Mumbai Indians NOT won the Indian Premier League title?
2011
2013
2015
2017
Answers-2011


Question 6 of 10-In the 2019 ODI World Cup, which Indian batsman hit the maximum number of centuries?
Shikhar Dhawan
KL Rahul
Virat Kohli
Rohit Sharma
Answers- Rohit Sharma


Question 7 of 10-Off which bowler did Yuvraj Singh hit six sixes in an over in the 2007 ICC World T20?
Andrew Flintoff
Ryan Sidebottom
Stuart Broad
James Anderson
Answres- Stuart Broad


Question 8 of 10-Brian Lara made his record breaking 400 in a Test innings against which team?
Australia
India
Pakistan
England
Answers- England


Question 9 of 10-The Dr Bhupen Hazarika Cricket Stadium is located in which Indian city?
Darjeeling
Siliguri
Guwahati
Jorhat
Answers- Guwahati


Question 10 of 10-Out of Sachin Tendulkar's 100 international centuries how many came at the famous Lord's ground?
0
1
2
3
Answers-0

Amazon GK basic quiz Answers



Question 1 of 10-What is the common state animal of Jharkhand, Karnataka and Kerala?
Lion
Tiger
Elephant
Leopard
Answers-Elephant


Question 2 of 10-Which is the smallest sovereign state in the world both in terms of area and population?
Tuvalu
Maldives
Vatican City
Fiji
Answer-Vatican City


Question 3 of 10-What is the value of package that was announced by PM Modi to revive the Indian economy under “Atmanirbhar Bharat Abhiyaan” ?
INR 20 Lakh Crore
INR 15 Lakh Crore
INR 25 Lakh Crore
INR 30 Lakh Crore
Answer- INR 20 Lakh Crore


Question 4 of 10-There are 3 secondary colors as per the RYB model, 2 of them are purple and orange. What is the third?
Beige
Yellow
Green
Blue
Answer-Green


Question 5 of 10-The current Supreme Commander of the Indian Army is the _ President of India. Fill in the blanks
11th
12th
13th
14th
Answer-14th


Question 6 of 10-The Government of India has recently launched the Instant E- __ facility using Aadhar.
TAN
PAN
Passbook
Passport
Answer- PAN


Question 7 of 10-Which dinosaur’s name means 'three horned face'?
Stegosaurus
Brontosaurus
Triceratops
Rajasaurus
Answer- Triceratops


Question 8 of 10-What do the letters 'HB' on a pencil stand for?
Hard Bound
Hard Black
Hot Burnt
Hand Block
Answer- Hard Black



Question 9 of 10-The term 'sesquicentennial' refers to how many years?
125
135
150
175
Answer-150


Question 10 of 10-Which of these countries also celebrates its independence day on 15th August?
Indonesia
Uganda
South Korea
Qatar
Answer- South Korea

Amazon GK master quiz Answers



Question 1 of 10-Nanosafe Solutions, a Start-up in which Indian IIT has developed and launched an antimicrobial and washable face mask “NSafe”?
Mumbai
Roorkee
Delhi
Kanpur
Answer-Delhi


Question 2 of 10-Which Indian airport which has won the SKYTRAX Award 2020 for Best Regional Airport in India and Central Asia?
Chhatrapati Shivaji airport
Cochin airport
Indira Gandhi airport
Kempegowda airport
Answer- Kempegowda airport


Question 3 of 10-Who has been appointed as the chief risk officer of YES bank for 3 years in May 2020?
Ravi Kumar
Prashanth Kumar
Neeraj Dhawan
Suraj Patil
Answer- Neeraj Dhawan


Question 4 of 10-Who has been extended as the goodwill ambassador of the United Nations Environment Programme (UNEP) for 2 years till 2022?
Dia Mirza
Anushka Sharma
Deepika
Madhuri Dixit
Answer- Dia Mirza


Question 5 of 10-Which Indian cricketer has been appointed as the brand ambassador of education technology company ELSA corp?
Virat Kohli
Yusuf Pathan
Rohit Sharma
Ajinkya Rahane
Answer- Ajinkya Rahane


Question 6 of 10-The Asian Development Bank recently approved a loan of USD 177 million for road projects in which state?
West Bengal
Karnataka
Madhya Pradesh
Maharashtra
Answer-Maharashtra


Question 7 of 10-'Candle' is a solo single recently released by which Indian actress?
Kajol
Priyanka Chopra
Madhuri Dixit
Juhi Chawla
Answer-Madhuri Dixit


Question 8 of 10-Which of the following is a homophone?
Bear and Beer
When and Wane
Reign and Rein
Cane and Can
Answer- Reign and Rein


Question 9 of 10-'The Ickabog' whose first five chapters were released online for free, is which famous author's latest book?
Ruskin Bond
JK Rowling
Stephen King
Salman Rushdie
Answer- JK Rowling


Question 10 of 10-The Arabic Amir-al-bahr, or ruler of the seas, is the etymological source of which naval rank?
Admiral
Commander
Captain
Commodore
Answer-Admiral

Amazon Bollywood Basic Quiz Answers



Question 1 of 10-The film Gulabo Sitabo stars Ayushmann Khurrana with which of these legendary actors?
Dharmendra
Amitabh Bachchan
Naseeruddin Shah
Dilip Kumar
Answer- Amitabh Bachchan


Question 2 of 10-The movie Angrezi Medium stars which of these actresses as Irrfan Khan's daughter?
Kareena Kapoor
Shraddha Kapoor
Alia Bhatt
Radhika Madan
Answer-Radhika Madan


Question 3 of 10-Which of these actors is one of the producers of the movie 'Tanhaji'?
Shahrukh Khan
Aamir Khan
Saif Ali Khan
Ajay Devgn
Answer-Ajay Devgan


Question 4 of 10-The blockbuster movie series Baahubali takes place in which mythical kingdom?
Hastinapur
Indraprastha
Mahismati
Dwaraka
Answer- Mahismati


Question 5 of 10-In the movie 'Dangal' Aamir Khan portrays the role of which real life sportsperson?
Dara Singh
Mahavir Singh Phogat
Sushil Kumar
The Great Gama
Answer- Mahavir Singh Phogat


Question 6 of 10-Which of these 2020 movies features Malti Aggarwal and activist Amol Dwivedi as the main characters?
Sab Kushal Mangal
Panga
Gul Makai
Chhapaak
Answer-Chhapaak


Question 7 of 10-The wedding of which of these Bollywood stars famously took place in Tuscany, Italy?
Priyanka Chopra
Neha Dhupia
Anushka Sharma
Deepika Padukone
Answer- Anushka Sharma


Question 8 of 10-What is the surname of the character played by Pankaj Tripathi in the Amazon Prime series 'Mirzapur'?
Pandit
Sharma
Pandey
Tripathi
Answer- Tripathi


Question 9 of 10-Which of these organisations produced the Amazon Prime series 'Panchayat'?
AIB
TVF
Maddock Films
Clean Slate Films
Answer- TVF


Question 10 of 10-Chandra Barot and Farhaan Akhtar have both directed movies based on which of these iconic characters in Bollywood?
Ram Prasad Sharma
Don
Shakaal
Mr India
Answer-Don

Amazon Bollywood Master Quiz Answers


Question 1 of 10-Which of these famous actors featured in BR Chopra's Mahabharat as Raja Bharat?
Raj Babbar
Kumar Gaurav
Mukesh Khanna
Anil Kapoor
Answer- Raj Babbar


Question 2 of 10-The year in which Sholay was nominated for Best Film at the Filmfare awards, which movie finally won the award?
Deewar
Sholay
Aandhi
Amanush
Answer- Deewar


Question 3 of 10-In the original Golmaal movie, Ram Prasad Sharma has to pretend to have a twin after Bhawani Shankar spots him watching a match in which sport?
Cricket
Football
Hockey
Tennis
Answer-Hockey


Question 4 of 10-The fictional MMA league, Pro Takedown run by Aakash Oberoi, features in which Bollywood film?
Brothers
Khiladiyon ka Khiladi
International Khiladi
Sultan
Answer-Sultan


Question 5 of 10-In the movie 'Tumhari Sulu' which real life RJ stars as Albeli Anjali, a colleague of Sulochana, played by Vidya Balan?
RJ Shagufta
RJ Michelle
RJ Disha
RJ Malishka
Answer- RJ Malishka


Question 6 of 10-'Sleepers', 'Patriots', 'Pariah', 'Dance of Death' are some of the episodes in which Amazon Prime series?
Forgotten Army
Paatal Lok
Mirzapur
Family Man
Answer-Family Man


Question 7 of 10-In 1999, a famous director made his debut for Doordarshan with a documentary titled 'The Forgotten Army'. Who was the director?
Rohit Shetty
Kabir Khan
Anurag Basu
Anurag Kashyap
Answer- Kabir Khan


Question 8 of 10-Which of these is a production company co-founded by Farhan Akhtar?
Illuminati Films
Maddock Films
Colour Yellow Films
Excel Entertainment
Answer- Excel Entertainment


Question 9 of 10-The Bollywood movie 'We are Family' starring Kajol and Kareena Kapoor is the remake of which Hollywood movie?
Stepmom
My Best Friend's Wedding
The Wedding Crashers
Heartbreakers
Answer- Stepmom


Question 10 of 10-Which Bollywood actress stars as filmstar Samara Kapoor in the Amazon Prime Series 'Four More Shots Please!'?
Tisca Chopra
Lisa Ray
Richa Chaddha
Neha Dhupia
Answer-Lisa Ray

Post a Comment

0 Comments

–>