Amazon GK Master Quiz Answers -->

Ad Code

Amazon GK Master Quiz Answers

Amazon GK Master Quiz Answers


Question 1 of 10-Nanosafe Solutions, a Start-up in which Indian IIT has developed and launched an antimicrobial and washable face mask “NSafe”?
Mumbai
Roorkee
Delhi
Kanpur
Answer-Delhi


Question 2 of 10-Which Indian airport which has won the SKYTRAX Award 2020 for Best Regional Airport in India and Central Asia?
Chhatrapati Shivaji airport
Cochin airport
Indira Gandhi airport
Kempegowda airport
Answer- Kempegowda airport


Question 3 of 10-Who has been appointed as the chief risk officer of YES bank for 3 years in May 2020?
Ravi Kumar
Prashanth Kumar
Neeraj Dhawan
Suraj Patil
Answer- Neeraj Dhawan


Question 4 of 10-Who has been extended as the goodwill ambassador of the United Nations Environment Programme (UNEP) for 2 years till 2022?
Dia Mirza
Anushka Sharma
Deepika
Madhuri Dixit
Answer- Dia Mirza


Question 5 of 10-Which Indian cricketer has been appointed as the brand ambassador of education technology company ELSA corp?
Virat Kohli
Yusuf Pathan
Rohit Sharma
Ajinkya Rahane
Answer- Ajinkya Rahane


Question 6 of 10-The Asian Development Bank recently approved a loan of USD 177 million for road projects in which state?
West Bengal
Karnataka
Madhya Pradesh
Maharashtra
Answer-Maharashtra


Question 7 of 10-'Candle' is a solo single recently released by which Indian actress?
Kajol
Priyanka Chopra
Madhuri Dixit
Juhi Chawla
Answer-Madhuri Dixit


Question 8 of 10-Which of the following is a homophone?
Bear and Beer
When and Wane
Reign and Rein
Cane and Can
Answer- Reign and Rein


Question 9 of 10-'The Ickabog' whose first five chapters were released online for free, is which famous author's latest book?
Ruskin Bond
JK Rowling
Stephen King
Salman Rushdie
Answer- JK Rowling


Question 10 of 10-The Arabic Amir-al-bahr, or ruler of the seas, is the etymological source of which naval rank?
Admiral
Commander
Captain
Commodore
Answer-Admiral

Reactions

Post a Comment

0 Comments